IndexPortalKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen


Deel | 
 

 Paarden&Planten {Giftige planten}

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Shay

avatar

Aantal berichten : 168
Registratiedatum : 04-04-14
Naam : Fachii ♥

Character sheet
Kudde: Bitches, the assassin leads me 'till i die ♥
Leeftijd: 6,5 years
Geslacht: Mare

BerichtOnderwerp: Paarden&Planten {Giftige planten}   za apr 19, 2014 8:59 am

Heee .
Ik bedacht dat het misschien wel handig was om een lijstje met giftige planten te maken, waar deze giftig zijn en wanneer deze giftig zijn.

Aardappel Aardappels & aardappelplanten zijn niet handig om een paard te laten eten. Ook de bloemen zijn giftig. In een aardappel zit solanine. Dit wordt opgesplits in solanidine en solanose. Alleen solanidine is gevaarlijk voor het paard en zorgt voor irritatie van het spijsverteringsstelsel. Verder kunnen bij een te grote dosis hartstilstand ontstaan. Ook kunnen er symptomen van koliek ontstaan.
Acacia De acaciaboom komt officieel alleen in de Verenigde Staten voor, maar staat nu ook in tuinen van andere landen. De boom is giftig bij de bladeren en het schors. De boom is te herkennen aan zijn witte bloemen en de doornen op zijn takken. Het paard kan last krijgen van koliek, hartfalen, spierziektes en verlamming.
Adelaarsvaren Deze plant is te herkennen aan zijn opvallende, groene, gekartelde bladeren. De varen is erg bekend, een van de bekendste varensoorten. De plant is erg sterk en kan bijna overal groeien. In de zomer is de plant het gevaarlijkst, als ze nog vers zijn. In de plant zit een stofje die de vitamine B1 afbreekt. Het paard kan last krijgen van verlamming, vermagering, spiertrillingen en hoge koorts. In de zomer is de kans het grootst dat het paard sterft na het eten van de plant.
Aronskelk De plant is er in twee soorten. De wilde, die te herkennen is aan zijn roodgele besjes. Deze komt het meest in een vochtige bosgrond voor. Daarnaast zijn er ook tuin aronskelken. Deze zijn meestal in wit te vinden. Bij innemen kunnen problemen met de slijmvlies ontstaan, meestal in kleine hoeveelheden al. Bij grote hoeveelheden kan er verlamming bij het zenuwstelsel ontstaan.

Bastaardklaver Deze plant is te herkennen aan de bloemen, die wit van kleur zijn en in een soort bal gevormd is. Deze plant is giftig over de gehele plant, de bladeren, de wortels, stelen en de bloemen. Het paard kan bij inname last krijgen van zonnebrand, rode plekjes, versprijdt over het gehele lichaam, hoefbevangenheid en ze worden nerveuzer dan anders. Ook kunnen leverstoornissen bij een te grote hoeveelheid bestaan.
Boterbloem Deze opvallende, gele bloemetjes worden meestal vermeden door paarden. Vooral door de bittere smaak. Als het paard ze toch binnen krijgt zullen ontstekingen in de organen kunnen ontstaan, zoals in de nieren en de darmen. Bij ergere gevallen kan het paard koliek krijgen, of bij de ergste gevallen zelfs sterven aan zenuwstoringen.
Brem Deze struik is te herkennen aan de lange trossen gele bloemen. De struik kan een hoogte van 2 meter bereiken. Paarden zullen na inname last kunnen krijgen van hartfalen. Ook kan er vergiftiging in het zenuwstelsel optreden.
Buxus Dit struikje is te herkennen aan zijn kleine, groene blaadjes. Meestal wordt het paard weggelokt door de bittere geur, maar als deze gesnoeit worden kan deze geur minder worden. Een paard kan bij inname symptomen van koliek vertonen, verlamming in het zenuwstelsel en bij een te grote hoeveelheid kan zelfs de dood optreden, door ademhalingsproblemen.
Beuk Deze boom is te herkennen aan zijn gladde, grijze schors en zijn groene, glimmende bladeren. Ook hangen er beukennootjes aan, die giftig zijn voor paarden. De bladeren zijn onschadelijk. Het paard kan last krijgen van een verlamming of verslapping in de achterhand, koliek of zelfs ademhalingsproblemen, die soms leiden tot de dood.

Eik De boom is te herkennen aan de eikels, die in de boom hangen. Deze kunnen varieren van groen tot bruin. Vooral jonge bladeren en de eikels zijn giftig voor paarden. Bij inname kan sufheid optreden. Ook zal het paard heftig gaan beven en de ademhaling zal versnellen. Als er niks gedaan wordt kan het paard sterven van uitputting.

Heermoes De heermoes, ook wel paardenstaart genoemd, is te herkennen aan zijn bijzondere bladeren en bloemen. De bladeren zijn net kleine staafjes. De bloemen zijn meestal enigszins kegelvormig. Het paard kan ineens een totale karakterverandering ondergaan na het eten van deze plant. Ook is het paard meestal erg loom en onoplettend. Soms kan zelfs verlamming ontstaan.
Hulst Deze plant heeft opvallende, zwarte of rode besjes en stekelige bladeren. Bij inname an de besjes of de bladeren kunnen paarden nierproblemen of maagontstekingen krijgen.

Jakobskruid Deze plant is te herkennen aan zijn gele bloemen, die lijken op de paardenbloem. Bij de jakobskruid zijn de bloemen enkel kleiner en is het hart groter. Bij inname is geen behandeling meer mogelijk. Het paard kan last krijgen van zwakkere spieren, koliek, vermagering en slaperigheid.
Jeneverbes Deze plant is niet erg giftig voor paarden. Er kunnen grote hoeveelheden worden ingenomen zonder problemen, al zullen die later komen. Hierbij gaat het om verbranding als de huid ermee in contact gekomen is of om slijmverlies als het gegeten is.

Klimop Deze plant is overal te vinden, meestal groeiend tegen een muur, boom of rots. De plant is te herkennen aan zijn donkergroene bladeren. Vooral de bessen en de bladeren zijn giftig. Na inname kan een paard last krijgen van problemen bij de spijsvertering.

Reuzenberenklauw Deze plant groeit bijna overal. Hij is te herkennen aan zijn dikke stengels en zijn witte bloemen, die in trosjes groeien. De plant stoot bij aanraking giftige stoffen af, die pas als het paard in aanraking komt met de zon gaan irriteren. Er kunnen wondjes, blaren en zelfs brandwonden ontstaan.

Taxus Deze boom is te herkennen aan zijn rode bessen en zijn bijzondere bladeren. De plant behoort tot de wintergroene bomen. Alle delen van de boom zijn giftig. Ook bij kleine hoeveelheden is de boom al dodelijk. Paarden kunnen na inname last krijgen van trillingen, benauwdheid en hartstoornissen. Een paard kan sterven aan verstikking en hartstilstand.

Ui Bij deze plant is het nog onbekend welk deel giftig is. Wel is al meerdere malen vernomen dat er sterfgevallen waren na het voeren van uien. Bij enstige gevallen kunnen paarden zelfs geelzucht krijgen.

Aanvulling altijd welkom!
Bronnen: http://www.bokt.nl/ - http://www.arreche.nl/index.html - http://www.levendehave.nl/sites/default/files/bestanden/Giftige_planten,_struiken_en_bomen_voor_paarden.pdf - http://www.wikipedia.org/

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Cheyenne
Spice Horse
avatar

Aantal berichten : 236
Registratiedatum : 14-02-14
Leeftijd : 18
Naam : Lis

Character sheet
Kudde: Sky Stars
Leeftijd: 7 years
Geslacht: Female

BerichtOnderwerp: Re: Paarden&Planten {Giftige planten}   zo apr 20, 2014 7:59 am

Oh, heel erg bedankt! Dan kan ik even checken of mijn paardjes die planten niet 'ter beschikking' hebben ;3

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://chimorea-horses.actieforum.com
 
Paarden&Planten {Giftige planten}
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Chimorea Horses :: Algemeen :: Off Game :: Creative-
Ga naar: